Nutigge Informatie Over De Damesfiets!

De Functionaliteit Van De Geliefde Damesfietsen!

Damesfietsen worden voornamelijk onderscheiden van de herenfiets vanwege de ligging van bovenste buis van het frame, ook wel de stang genoemd. De bovenste buis, die bij een herenfiets tussen het zadel en het balhoofd (net onder het stuur) loopt, loopt bij een damesfiets van laag naar hoog richting het balhoofd. Bij sommige damesfietsen wordt de bovenste buis helemaal weggelaten, en deze damesfietsen hebben dan een dikkere onderbuis.

Gazelle Damesfiets

Dankzij deze lage instap is de damesfiets populair, zelfs onder de heren. Voor vrouwen die wel eens een rok dragen is deze damesfiets natuurlijk uitermate geschikt. Ook voor oudere mensen die niet zo snel het been over het zadel heen gooien zorgt deze lage instap voor extra gemak.

Vanwege het ontbreken van de bovenbuis en deze lage instap heeft de damesfiets wel een iets minder stevige constructie dan de herenfiets die deze stang wel heeft. Toch is het niet waarschijnlijk dat hier problemen door ontstaan.

Opties en Accessoires

Verschillende Opties En Accessoires Van De Damesfiets!

De damesfiets heeft over het algemeen meerdere versnellingen. U kunt meestal kiezen tussen een fiets met 3, 7, 14 of 21 versnellingen ook al kan zelfs dit nog wel eens verschillen. Meestal beschikken de fietsen over een handrem ook al zijn er ook met een terugtraprem. Op de damesfiets zit natuurlijk standaard een dameszadel. Ook kunnen er accessoires zoals een kinderzitje, fietstassen of een mandje bij gekocht worden en dit maakt de damesfiets een fiets die voor vele doeleinden gebruikt kan worden.

De damesfiets is dus niet alleen geschikt voor woon-werkverkeer of de reis naar school, maar ook om boodschappen te doen, kinderen van school te halen enzovoorts. Ook kan de damesfiets gebruikt worden voor fietstochten en voor andere vormen van recreatie.

Korte Geschiedenis Verhaal Van De Damesfiets!

De damesfiets kwam pas rond het jaar 1895 op de Duits en Engelse markt en niet snel hierna was hij ook in Nederland te vinden. Het model van de damesfiets moest ervoor zorgen dat hij lichter was dan de herenfiets. Natuurlijk moest hij worden voorzien van een lage en ruime instap. Hiernaast was het ook de bedoeling om de fiets een mooi en elegant uiterlijk mee te geven. Er zijn door de jaren heen verschillende frameconstructies van de damesfietsen ontwikkeld en deze zorgden altijd voor een lage instap.

Terug Naar Fietsen Pagina