Top 10 Populaire Elektrische Fietsen!

1) De E-Bike Qwic Trend 3

De Qwic Trend 3 heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en is in 2012 als winnaar uit de bus gekomen bij een test van Plus Magazine. Daarbij werd onderstreept dat deze fiets bijzonder licht fietst, ook zonder trapondersteuning. De Qwic Trend 3 is standaard voorzien van een afneembare Li-ion accu waarmee u tot 60 kilometer kunt afleggen. Wilt u verder fietsen, dan kunt u kiezen uit twee andere typen accu`s waarmee u tot 100 kilometer of zelfs 120 kilometer kunt afleggen. De Qwic Trend 3 is het neusje van de zalm onder de elektrische fietsen – reden waarom wij hebben besloten deze superfiets in ons assortiment op te nemen.

Topkwaliteit voor jarenlang fietsplezier

De Qwic Trend 3 is kwalitatief hoogstaand afgewerkt en voorzien van een keur aan handige accessoires. Zo profiteert u van zeven versnellingen van het Shimano Nexus systeem en zes ondersteuningsstanden die u via een digitaal display kunt bedienen – net als de LED voor- en achterlamp. De Qwic Trend 3 heeft verder een verend zadel en een geveerde voorvork. De fiets weegt met accu slechts 25,5 kilo en zonder 23,1 kilo. De krachtige Direct Drive 36V Ultra Low Friction motor bevindt zich in het voorwiel. Voor zowel dames als heren zijn twee framehoogtes beschikbaar en het slot is een ART goedgekeurd Axa Defender veiligheidsslot. De Qwic Trend 3 is al met al een topkwaliteit elektrische fiets, waarvan u vele jaren onbekommerd fietsplezier zult hebben.

Tijdelijk krijgt u bij deze fiets een Basil Tour XL fietstas t.w.v. € 55 & een onderhoudsbeurt aan huis t.w.v. € 60 cadeau.

Meer weten over de Qwic Trend 3? Klik Hier.

2) De E-Bike Gazelle Orange Pure Innergy

De Gazelle Orange Pure Innergy is in 2011 door fietsmagazine FietsActief uitgeroepen tot Fiets van het Jaar en de fiets in datzelfde jaar tevens genomineerd voor E-Bike van het Jaar. Maar wat maakt deze E-Bike nu zo speciaal en populair?

Drie speerpunten van de Orange Pure Innergy

Bij het lezen van de ervaringen van gebruikers van de Orange Pure Innergy komen met name drie punten naar voren die deze E-Bike zo populair maken: soepel schakelen tussen de zeven versnellingen, de actieradius van het bronzen accupakket (waarover later meer) en het feit dat je aan de fiets niet afziet dat het in feite een elektrische fiets is. Het laatstgenoemde komt doordat de accu heel subtiel onder de bagagedrager is geplaatst, en de compacte elektrische aandrijving is heel onopvallend in de voornaaf verwerkt.

Een aantal feiten op een rij

Eerst een aantal feiten van deze Orange Pure Innergy op een rijtje:

De fiets weegt slechts 24.8 kilo, inclusief de uitneembare accu, en komt standaard met het bronzen accupakket, maar dit kan uitgebreid worden naar het zilveren, gouden of platina pakket. Het verschil tussen de pakketten is kort door de bocht genomen de hoeveelheid beschikbare Wattuur en de actieradius.

De Orange Pure Innergy heeft zoals gezegd 7 versnellingen Shimano Nexus met rollerbrake achter en V-brake voor. Het damesmodel heeft een lage, ruime instap en de fiets heeft een onderhoudsarme gesloten kettingkast en rotatiesensor. Een rotatiesensor betekent dat de trapondersteuning alleen ingeschakeld wordt als u daadwerkelijk trapt. De trapondersteuning is beschikbaar is vier verschillende standen: de accubesparende ECO-stand (die bij het bronzen pakket bijvoorbeeld een actieradius van 85 kilometer oplevert), de NORMAL-stand en de pittige BOOST-stand.

De Orange Pure Innergy is uitgerust met een krachtige XT-motor, ideaal voor wat heuvelachtiger terrein. De fiets komt standaard met een bronzen accupakket waarvan de actieradius (afhankelijk van de bovengenoemde standen) 25 kilometer tot 85 kilometer is. De overige pakketten (zilver, goud en platina) bieden successievelijk een hogere actieradius en deze zijn verkrijgbaar tegen een meerprijs, variërend van 80 euro tot 340 euro.

De digitale display van de fiets is gebruiksvriendelijk en de verlichting van de fiets gaat automatisch aan zodra het begint te schemeren.

3) De E-Bike Sparta ION RX

Fietsengigant Sparta heeft één van de grootste collecties elektrische fietsen en hun RX-serie is enorm populair dankzij het grote radiusvermogen en de flexibiliteit van de fiets. De Sparta Ion RX heeft een solide frame en een actieradius van maar liefst 100 kilometer. Het damesmodel is beschikbaar in een normaal frame en een frame met een extra lage instap.

Geavanceerde software en modules

De Sparta ION RX is voorzien van geavanceerde software, de zogenaamde ION-technologie. Met deze intelligente technologie met meer dan 15 functies kun je binnen rijprogramma’s wisselen, maar je kan tevens gebruikmaken van de verschillende ION modules. Ook als je de fiets al langer hebt, kun je dankzij deze technologie toch gebruik blijven maken van de beschikbare modules. De Sparta ION RX is standaard uitgerust met een rijprogramma met drie bekrachtigingniveaus (eco, normaal en power), maar dit kan tegenwoordig ook veranderd worden in een rijprogramma met vijf verschillende standen (eco, cruise, tour, sport en power).

De Sparta ION RX is tevens ART-ready, wat betekent dat er gebruik gemaakt kan worden van de zogenaamde ART-module. Dit staat voor Automatic Recharge Technology en met deze functie wordt de accu opgeladen wanneer er geen kracht op de pedalen van de fiets wordt uitgeoefend. Andere modules zijn de Heart Support Module, de Power Assist Module en de Premium Display Module. De data van de Sparta ION kan worden uitgelezen door de dealer, waardoor je rijprogramma’s precies kan afstemmen op de rijder.

Technische specificaties

De accu (10Ah NimH accu) is afneembaar en heeft een spanning van 24V, energie van 240Watt/uur, en de motor heeft een vermogen van 250W. De XHP motor bevindt zich in het voorwiel. Zowel de verlichting voor als achter werkt automatisch door middel van het ION-accupakket. De fiets heeft 7 versnellingen van het Shimano Nexus-systeem, een V-brake voor en rollerbrakes achter. Het gewicht zonder de accu is 27.5 kilo en met accu 32 kilo.

4) E-Bike van het jaar 2011: de Batavus Bub E-go

De Batavus Bub E-go is met recht onlangs verkozen tot E-Bike van het jaar: deze bijzonder mooi gestijlde fiets met een paperclip frame is niet alleen aantrekkelijk geprijsd, maar heeft bovendien een terugtraprem plus een extra handrem op het voorwiel en ook versnellingen. Het is in feite de ideale fiets voor woon- en werkverkeer.

Modern retro

De Batavus Bub E-go is verkrijgbaar in zwart en wit, en bij deze fiets springt direct de vormgeving in het oog. De fiets heeft echt een moderne vormgeven en onderscheidt zich van andere elektrische fietsen door dat retrogevoel. Deze stijl wordt compleet door de gebroken witte banden van CST Zepp. De accu zit keurig weggewerkt onder de aluminium bagagedrager en met de accu erop (deze is dus afneembaar) weegt de fiets 24.8 kilo en zonder 22 kilo. De fiets is in één framemaat verkrijgbaar, 49 cm voor zowel heren als dames met een wielmaat van 26.

De accu is een Ni-MG (Nikkel Metaalhydride) met een capaciteit van 10 Ah en een spanning van 24 V. De actieradius ligt onder optimale omstandigheden rond de 70 kilometer. De 30 Nm motor zit in het voorwiel verwerkt en heeft een vermogen van 250 W.

Het display waarmee alles geregeld kan worden, bevindt zich op het stalen stuur. De fiets heeft 3 Shimano Nexus versnellingen en dit in combinatie met de terugtraprem en handrem op het voorwiel maken dit een enorm veelzijdige fiets. De trapondersteuning van de Bub E-go is verdeeld in drie standen: Eco (voor lichte ondersteuning), Normaal (voor extra ondersteuning) en Impuls (voor extra veel ondersteuning). De fiets is voorzien van een ART goedgekeurd ABUS 485 slot.

De verlichting bestaat uit een koplamp voor van Spanninga Micro en achter de Spanninga Plateo en de kettingkast is tenslotte van gesloten kunststof.

5) De E-Bike Puch Boost Plus

De luxe PUCH Boost Plus E-Bike is uitgerust met een Panasonic Lithium-Ion mangaan accu met een bereik van ongeveer 80 tot 90 kilometer, afhankelijk van omstandigheden, gebruik en lichaamsgewicht. Zowel de accu als de motor zijn beiden in het midden van de fiets gevestigd, wat voor een stabiel rijgedrag zorgt.

De ervaringen met de Puch Boost Plus zijn overwegend erg positief, met name de prijs-kwaliteitverhouding in combinatie met de actieradius en de hoeveelheid versnellingen springen eruit als speerpunten. De fiets wordt beschouwd als een echter all-rounder: je kan er boodschappen mee doen, de kinderen kunnen achterop maar je kunt er ook mee toeren of sportief mee rijden. De drie trapondersteunende programma’s (low, medium en high) zijn gemakkelijk te selecteren op de digitale display van de fiets, en bieden voor elke omstandigheid genoeg kracht. De accu is afneembaar, zodat deze elders opgeladen kan worden.

Technische eigenschappen

De E-Bike Puch Boost Plus heeft acht versnellingen van het Shimano Nexus-systeem en een motorvermogen van 250W met een energie van 260Watt/uur. De fiets heeft voor een naafdynamo (Shimano NX60) voor de verlichting voorop (een geïntegreerde Spanninga koplamp) en achter een Basta RIFF (LED). De remmen zijn zowel voor als achter Shimano Rollerbrakes. Het gewicht is zonder de accu 23.1 kilo en met de accu 25.9 kilo. De fiets is zilverblauw en de frame is verkrijgbaar in verschillende hoogtes (heren: 50, 55 en 60 cm en dames: 45, 50 en 55 cm).

De kettingkast van de fiets is gesloten kunststof en het slot is een AXA defender ringslot met een DiefstalPreventieChip. De velgen zijn van aluminium met banden van Schwalbes (City Plus). De zadelpen en stuurpen zijn beide verstelbaar en de E-Bike komt standaard uitgerust met een Selle Royal Country gelzadel.

De frame is een licht aluminium frame met een intern kabelsysteem met een Zoom Swift geveerde voorvork.

6) De E-Bike Giant Twist GO Double Power

De Giant Twist Go Double is voorzien van maar liefst twee accu’s en biedt hiermee een actieradius van maar liefst 140 kilometer. Beide accu’s zijn afneembaar, waardoor de fiets nog meer flexibiliteit biedt. Het accupakket omvat 2 Lithium-Ion accu’s 36V 8Ah. Deze accu’s zijn afzonderlijk van elkaar te gebruiken, zodat je ook kunt fietsen als er nog één aan de oplader ligt. Deze E-Bike komt als een van de weinige modellen standaard met fietstassen achterop, die verwijderbaar zijn indien gewenst. De fiets weegt zonder accu 24.7 kilo en met accu’s 29.7 kilo. Door de twee accu’s moet er rekening mee gehouden worden dat de fiets zwaarder is dan E-Bike’s met één accu.

De motor (Giant SyncDrive naafmotor met 250Watt) bevindt zich in het voorwiel en de Double Power beschikt over RideControl met MotionAssist. RideControl is een optie die via het bedieningspaneel beheerd kan worden en waarmee je kiest hoeveel ondersteuning je wilt (sport, normaal of economy) maar waar bijvoorbeeld ook de verlichting mee aan- of uitgezet kan worden. De MotionAssist, ook te beheren via het bedieningspaneel, biedt een lichte ondersteuning tijdens het stallen van de fiets. Het bedieningspaneel is een zeer plat LCD-scherm dat op het midden van het stuur is geplaatst en wat een overzicht biedt van de resterende capaciteit van de accu en welk ondersteuningsniveau gebruikt wordt.

Technische specificaties

Zoals gezegd loopt de verlichting voor en achter via de accu en dit kan bediend worden via het bedieningspaneel op het stuur. De fiets heeft qua remmen een V-brake voor en rollerbrakes achter van het Shimano Nexus-systeem. Er zijn acht versnellingen beschikbaar die via het systeem van Shimano Nexus werken. Het frame is van aluminium en de voorvork is een verende Suntour voorvork. De kettingkast is gesloten kunststof en de stuurpen is verstelbaar (met de zogenaamde ‘toolless-technologie). De zadelpen is geveerd en de velgen van de Giant Twist GO Double Power zijn van aluminium. De fiets heeft een Abus Amparo slot met een chip tegen diefstal.

7) Zwitserse perfectie: de Flyer T8 Premium

Gelijk op het eerste oog trekt deze E-Bike de aandacht: het ziet er anders uit dan andere E-Bikes. Het is wat futuristisch vormgegeven, maar heeft toch ook wat weg van een klassieke motor. De Flyer T8 Premium is één van de populairste E-Bikes uit de T-Serie van Flyer. Het merk is nog niet zo heel bekend in Nederland, maar hier zal ongetwijfeld snel verandering in gaan komen, ondanks het feit dat de fiets in een hogere prijsklasse ligt.

Accu en motor

De afneembare Lithium-Ion Mangaan accu biedt een actieradius van ongeveer 60 tot 90 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden. Het model is uitgerust met een Shimano Nexus 8 Premium versnellingsnaaf en de luxe LED verlichting en de zonder gereedschap verstelbare stuurpen maken van deze fiets een heel handig alledaags vervoermiddel.

Het motorvermogen van de Flyer T8 is 250W en de motor (een Panasonic 26V) is, in tegenstelling tot veel andere modellen, centraal in het midden bij de trapas geplaatst. De display is een digitaal 3-standen display met onder meer informatie over de capaciteit van de accu en andere functies. Het gewicht van de fiets met accu is 27.5 kilo, en zonder accu 25.1 kilo.

De Flyer T8 Premium kan optioneel uitgerust worden met een duimgashendel, waarmee de motor tot een maximale snelheid van 60 kilometer per uur geactiveerd wordt. De trapondersteuning heeft drie standen: Eco (voor lichte ondersteuning), Normal (voor extra ondersteuning) en Sport (voor extra veel ondersteuning).

Frame

Het lichtgewicht aluminium frame is verkrijgbaar in vier maten voor zowel de dames- als herenuitvoering. De voorvork is een SR Suntour NCX-D-LO en de stuurpen is een verstelbare Speedlifter. De Flyer T8 Premium wordt standaard geleverd met een Flyer zadeltas met ICS klikbevestiging en een bandenspanningsmeter.

8) De E-Bike Montego Elegant

De zwarte E-Bike Montego Elegant is een comfortabele en elegante tourfiets die zowel geschikt is voor een sportieve rit als een vervoersmiddel voor boodschappen of een andere vracht. Het draagvermogen van de bagagedrager is maximaal 25 kilo. De damesuitvoering heeft een handige lage instap, waardoor het met name ook een fiets is voor het doen van boodschappen, en de herenuitvoering heeft het 35V Panterra ED 3 systeem.

Een aantal specificaties op een rijtje

De Montego Elegant heeft zeven versnellingen (het versnellingssysteem van Shimano, de Nexus 7 Speed) en een gemiddelde actieradius van 60 tot 85 kilometer, afhankelijk van de omstandigheden en het gebruik. De Li-ion accu (37V - 8.8Ah) weegt 3.1 kilo en is afneembaar zodat het ergens anders opgeladen kan worden. Het motorvermogen is 250W, de energie 325 Watt/uur en de motorkoppel 29 Nm. De Montego heeft V-brakes voor en rollerbrakes achter, beide tevens van het merk Shimano. Met name de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de digitale display (LCD display ED3) scoort hoog bij gebruikers van deze fiets.

Het gewicht zonder accu is 23,5 kilo, met accu 26 kilo. De motor zit in het voorwiel en de fiets biedt de handigheid dat de voorverlichting automatisch aangaat zodra het begint te schemeren. Het aluminium frame heeft een ongeveerde, stalen voorvork en de kettingkast is van gesloten kunststof. Het frame is voor zowel dames als heren beschikbaar in de maten 49 cm en 54 cm. De zadelpen is een verende zadelpen en de fiets komt standaard met een zadel van Selle Royal Freedom. Het stuur is van aluminium en verstelbaar met comfort grips-handvaten, en de wielgrootte van dit model is 28 inch. De velgen zijn van aluminium en de fiets komst standaard met banden van Schwalbe (de Energizer met reflectie).

Het standaard slot van de fiets is de AXA Defender ART met plug-in. De fiets heeft geen diefstalpreventie-chip.

9) E-Bike Trek T500

Amerikaanse fietsgigant is al weer enige tijd een aanzienlijke speler binnen de fietsenmarkt in Nederland en België. Op het eerste gezicht lijkt de Trek T500 een doodnormale stadsfiets, maar bij nadere inspectie is het duidelijk dat het hier om een elektrische fiets gaat. Wat gelijk opvalt bij deze fiets is dat de bedrading niet is weggewerkt in het frame, maar buitenlangs loopt. Afhankelijk van het gebruik en de omstandigheden varieert de actieradius van deze fiets van 34 kilometer tot 80 kilometer.

Technische wapenfeiten

De E-Bike Trek T500 staat te boek als een lichte, wendbare fiets met een sterke, soepele ondersteuning. Het aluminium frame is verkrijgbaar in drie maten: 50, 55, en 60 cm voor zowel dames als heren. Een fiets met een redelijk hoge instapgrootte dus, met name voor de dames. De fiets is uitgerust met een derailleurversnelling waarbij de krachtige en stille motor in het achterwiel geplaatst. Mede hierdoor heeft dit model velgremmen (Caliper) en een half open kettingkast. De Lithium-ion accu met 320Wh is onder de bagagedrager geplaatst en is afneembaar. De fiets heeft met accu een gewicht van 26 kilo en zonder accu een gewicht van 24.2 kilo.

Het innovatieve elektrische motorbeheersysteem (Syn Drive) past de stroomflux continu aan op de trapkracht, de trapweerstand en de trapsnelheid. Zodra de remmen van de fiets gebruikt worden, begint de motor te fungeren als een dynamo. De batterij wordt hiermee opgeladen en de actieradius kan met 10% vergroot worden. Het moet echter gezegd worden dat deze functie pas echt lekker werkt als je bergaf gaat, waardoor het in Nederland minder vaak gebruikt zal kunnen worden.

De versnellingen zijn een Shimano Alivio 24-speed systeem, waarbij de voorderailleur een Shimano Alivio is, en de achterderailleur een Shimano Deore. De achternaaf motor (Trek RIDE ) biedt 250 watt. De verlichting van de fiets zit geïntegreerd in de vorkpoten.

10) De E-Bike Vogue E1

De E-Bike Vogue E1 heeft door het oversized aluminium frame (met geveerde voorvork) en een praktische, lage instap het karakter van een traditionele omafiets. Daar houdt iedere vergelijking echter op, want deze prettig betaalbare elektrische fiets is verder voorzien van alle denkbare moderne innovaties. In combinatie met het opvallende design spreekt deze fiets vooral jongere, trendbewuste gebruikers aan.

Prettig betaalbare kwaliteit

De Vogue E1 is voorzien van drie versnellingen van het Shimano Nexus systeem en legt met een volle accu tot 60 kilometer af. Dat maakt deze fiets vooral geschikt voor prijsbewuste kopers die geen al te lange afstanden willen afleggen. De Vogue E1 biedt verder zes ondersteuningsstanden en een afneembare Li-ion accu. De fiets is verkrijgbaar in een framehoogte van 51 cm en is één van de lichtere elektrische fietsen die momenteel verkrijgbaar zijn (met accu 22 kilo en zonder 19,3 kilo). De motor bevindt zich in het voorwiel. Andere kenmerken van zijn het Axa Defender veiligheidsslot, een elastomeer geveerd zadel, dubbelwandige aluminium velgen met anti-lek banden en krachtige remmen van Shimano Nexus met cooldisks.

"));