Overnachten in Marokko

Tijdens uw fietsvakantie in Marokko heeft u diverse mogelijkheden om te overnachten. Marokko is een vriendelijk, toegankelijk land dat steeds meer ingesteld raakt op toeristen. Zodoende zult u er alle moderne voorzieningen treffen, die uw vakantie aangenaam zullen maken. In dit artikel vindt u een korte beschrijving van de diverse soorten accommodaties die u in Marokko kunt vinden.

Wildkamperen
Hoewel Marokko zeker niet duur is, is wildkamperen een goede optie voor fietsers met een budget. Vrij kamperen is prima mogelijk in Marokko en mocht u een route door de woestijn nemen, dan heeft u zelfs geen tent nodig. Een goede slaapzak met een dun matrasje volstaat prima. Indien u over verharde wegen rijdt kunt u wellicht wel beter een tent meenemen zodat u iets beschutter ligt.

Campings
Indien u graag wilt kamperen onderweg, en liever niet wildkampeert, dan kunt u prima terecht op campings. Er is altijd een plekje beschikbaar voor uw tent, en het grote voordeel is hier natuurlijk dat u gebruik kunt maken van de faciliteiten van de camping, zoals het toiletblok met douches, of kookvoorzieningen. De prijzen zijn zeer goedkoop; meestal kunt u uw tent al neerzetten voor een kleine 10 dirham per nacht. U kunt onderweg de meest fantastische campings tegenkomen, waarbij u overnacht op een waar landgoed tussen de sinaasappel- en mandarijnbomen, of achter een oud Arabisch fort.

Hotels en hostels
Indien u rond en in de buurt van grotere dorpen en steden fietst, kunt u natuurlijk altijd terecht in een comfortabel hotel of hostel. Vind u het leuk om met andere reizigers in contact te komen, dan is een hostel of een riad een goede keuze. Een hostel biedt een wat meer informele accommodatie aan, waarbij u in de meeste gevallen de keuken en andere faciliteiten met andere reizigers deelt. Een leuke manier om met anderen ervaringen uit te wisselen. Mocht u onverhoopt toch een hostel treffen dat al vol zit, dan zult u vaak zien dat u voor een paar euro op het balkon of terras mag slapen. Zeker in de zomer is dit geen probleem, want dat is het toch lekker warm.

Hotels zijn in de meeste gevallen net iets luxer en liggen iets hoger in het prijssegment. Dit wil echter zeker niet zeggen dat ze duur zijn; u kunt bij een heel goed hotel terecht voor een schappelijk prijsje. Hotels zijn er in alle soorten en maten, variërend van 0 sterren tot 5 sterren. Bij de meeste hotels is het niet nodig om ver vooruit te boeken of überhaupt te boeken.