Reisorganisaties die fietsvakanties in Marokko organiseren

Marokko komt de laatste paar jaar steeds meer in opkomst als fietsland, en met goed recht. Het land biedt een fascinerende cultuur en geschiedenis, een uniek landschap dat geen enkel moment verveeld of hetzelfde is, en gastvrije bevolking. U kunt eenvoudig zelf een fietsvakantie organiseren en uw eigen plan trekken. Maar als u liever heeft dat bepaalde dingen, zoals het huren van een fiets of reserveren van accommodatie, voor u geregeld worden, kunt u terecht bij verschillende reisorganisaties die fietsvakanties in Marokko organiseren. In dit artikel zullen we een aantal reisorganisaties bespreken.

Cycletours Fietsvakanties
Cycletours Fietsvakanties organiseert al jarenlang fietsvakanties op alle continenten van deze wereld, en zo ook Marokko. U heeft bij deze organisatie de keuze uit drie routes: Siroua en Anti-Atlas, Zuid-Marokko en Atlas en Sahara. Alle fietsvakanties zijn 15 dagen lang en worden professioneel begeleid met een Nederlands/Marokkaanse reisbegeleiding, zodat u zeker weet dat het u aan niets zal ontbreken. Tijdens de verschillende routes verblijft u in hotels, maar ook in traditionele bedoe´enententen - een unieke ervaring! Dankzij uw Nederlandse gids die de hele tocht met u meefietst, zult u niets missen.

Djoser Wandel- en fietsreizen
Djoser is al jaren specialist op het gebied van bijzondere wandel- en fietsreizen. U kunt bij Djoser een 11-daagse fietsvakantie in Marokko boeken, waarbij u onder begeleiding van een Nederlandstalige gids op pad gaat. Het schema is flexibel en hierdoor kunt u onderweg zelfstandig activiteiten ondernemen. De tocht van Djoser voert u door de omgeving van Marrakech.

Fietsvakanties Kras
Reisorganisatie Kras heeft ook een uitstekend aanbod van fietsvakanties in onder meer Marokko. Ook tijdens deze vakanties trekt u erop uit met een gids en verblijft u onderweg in traditionele riads. U heeft de keuze uit vakanties van 7, 11 en 15 dagen.

TransAtlas Bike
TransAtlas Bike biedt een avontuurlijke en betaalbare mountainbike reis in Marokko. Ze bieden in principe een route, en deze gaat over een uitgebreid netwerk van pistes (onverharde wegen) en single tracks. Deze reizen worden het hele jaar door aangeboden, en begeleid door Amerikaanse of Nederlandse reisleiders. De reizen zijn beschikbaar voor diverse niveaus, van minder geoefende tot goed getrainde 'bikers'. De reizen zijn geheel verzorgd, en onderweg verblijft u op leuke campings en gezellige hostels.

Vlieg & Fiets
Reisorganisatie Vlieg & Fiets biedt een prachtige fietsvakantie in Marokko; de Kashbah Route. Deze route loopt van Marrakech naar Ouarzazate, Agdez en Merzouga, en voert u door een indrukwekkend berglandschap en langs de oases aan de rand van de Sahara. De reis duurt 15 dagen en u wordt begeleid door een Nederlandstalige reisleider. Onderweg verblijft u bij een traditionele berberfamilie in een ksar.