Informatie Over De Stevige Herenfiets!

Het Stevige Frame Van De Herenfiets!

Redy Herenfiets

Herenfietsen worden onderscheiden van de damesfietsen vanwege de bovenste buis van het frame, ook wel de 'stang' genoemd, die van onder het zadel tot aan het balhoofd loopt. De constructie van het frame van de herenfietsen zorgt voor extra stevigheid ten opzichte van de damesfiets. De herenfiets zal mede dankzij deze stevigheid langer meegaan en dit is natuurlijk een voordeel voor de consument.

Het aanbod van verschillende herenfietsen is groot. Er zijn uiteraard verschillende framematen en in Nederland zijn er veel fietsmaten met een hoger en korter frame met een framegrootte van 65 cm of meer. Deze framematen beperken de rugklachten op lange termijn door zijn statige bouw omdat u minder voorover zit. De frames worden over het algemeen gemaakt van aluminium of staal.

Wat Zijn De Voorwaarden Waaraan Een Herenfiets Moet Voldoen!

In Nederland moet een fiets voldoen aan een aantal voorwaarden. Ten eerste moet de fiets een goed werkende rem hebben. Fietsen die alleen velgremmen hebben moeten geleverd worden met 2 afzonderlijk werkende remmen waarmee de twee wielen tegelijk kunnen worden geremd.

Ook voor de trappers zijn er een 2-tal eisen. De trappers moeten worden voorzien van een stroef oppervlak zodat voeten minder gemakkelijk van de pendalen schieten, en van 4 gele reflectoren zodat de fietser makkelijker wordt opgemerkt. Ook aan de wielen wordt de eis gesteld dat er zichtbare reflectoren op te vinden zijn. Deze zijn meestal te vinden aan de zijkant van de band.

Licht Is Verplicht Bij Het Fietsen In De Avond!

s'Avonds en s'nachts is het verplicht om een wit of geel licht voor op de fiets te hebben en een rood licht achterop. Het ontbreken van een lamp kan geen reden zijn om een fiets af te keuren omdat er in de wetgeving niets staat over met wat voor soort lichtbron er gereden moet worden. U kunt bijvoorbeeld met een zaklamp of een afgeschermd waxinelampje. Knipperende lichtjes zijn officieel niet meer toegestaan. Verder moet de fiets beschikken over een goedwerkende bel.

Axa Verlichting

Terug Naar Fietsen Pagina