Informatie Over De Kinderfiets

Waarom Zijn Kinderfietsen Zo Belangrijk!

Kinderfietsen zijn belangrijk, want Nederland is een fietsland bij uitstek en dit is de reden dat kinderen het fietsen met de paplepel krijgen binnen gegoten. Er zijn dan ook fietsen te vinden voor alle leeftijden en dus ook voor kinderen van verschillende leeftijden.

Meisjes Kinderfiets

De Driewieler En De Kinderfiets!

De driewieler is oorspronkelijk als een soort speelgoed ontstaan voor kleinere kinderen. De driewieler is een voorproefje voor kinderen om te kunnen oefenen en wennen aan het fietsen voordat ze overgaan op een gewone fiets of een fiets met zijwieltjes. De kinderfietsen hebben uiteraard een kleiner frame en kunnen zijwieltjes hebben. Als het kind wat groter is en er geen zijwieltjes meer nodig zijn is er ook een grote keuze aan veilige, sportieve en ook heel mooie kinderfietsen.


Soorten Kinderfietsen, Met Of Zonder Terugtraprem!

Kinderfietsen voor kinderen van een jongere leeftijd hebben meestal een terugtraprem en geen versnellingen. Als het kind wat ouder wordt valt hij of zij in de categorie van de jeugdfietsen. Deze jeugdfietsen hebben tussen de 3 en 21 versnellingen en er kan gekozen worden tussen een terugtraprem of handremmen.

Het oog wil ook wat en dit is voornamelijk het geval bij kinderen. Daarom zijn er veel sportief ogende fietsen op de markt in vele verschillende en opvallende kleuren.

Terug Naar Fietsen Pagina