Wat Maakt De Moederfiets Zo Speciaal?

De Moederfiets Gemaakt Voor Moeders Met Kinderen!

Moederfietsen zijn speciaal gemaakt voor vrouwen met kinderen, ze hebben meestal kinderzitjes voor kleine kinderen. Er kan een kinderzitje voor en achterop de fiets gemonteerd worden. Ook kunnen er fietstassen op de bagagedrager geplaatst worden zodat u zelfs naast uw kids ook nog wat boodschappen of andere objecten mee kunt vervoeren. Het frame van de moederfiets is over het algemeen iets groter zodat u voldoende ruimte heeft om comfortabel op uw fiets te zitten.

Stuur Van Een Moederfiets, Met Accessoires

De moederfiets is dus heel handig voor vrouwen die kleine kinderen tot zo'n 6-7 jaar oud hebben. Ook al zijn kinderen vanaf 3-4 jaar toch wel in staat om zelf te fietsen is het af en toe wel handig om ze even snel in een zitje op uw fiets te plaatsen zodat u wat sneller op pad bent. Ook voor de langere tochten is het natuurlijk heel leuk om met uw kind op 1 fiets te zitten en hoeft u zich geen zorgen te maken over het'stilvallen' van uw kind.

De Frame En Uiterlijk Van Moederfietsen!

De moederfietsen hebben een lage instap en het frame is heel stevig en dit draagt bij aan de veiligheid van u en uw kinderen. Het stuur is meestal ook iets breder zodat er geen hinder van wordt ondervonden mocht u een kinderzitje voor op het stuur willen laten plaatsen.

Fietsrem Op Een Moederfiets

Natuurlijk zijn zeer goede remmen bij een moederfiets aanwezig om de veiligheid van u en uw kinderen te vergroten. Heeft u kinderen aan boord en misschien ook nog volle fietstassen spreekt het voor zich dat er meer gewicht op de fiets aanwezig is. Dit betekent dat de remweg langer is en het is dan ook een aanrader dat u een fiets neemt met 2 goede handremmen. Door het extra gewicht op de fiets is het ook makkelijker (en veiliger!) als uw fiets een aantal versnellingen heeft.

Terug Naar Fietsen Pagina