De drie meest verkochte kinderzitjes

Gemiddeld worden er per dag zo’n twaalf kinderen binnengebracht op de eerste hulp na een spaakbeknelling of ongeluk met het kinderzitje. Wellicht heeft u het zelf wel eens meegemaakt dat uw kind met zijn of haar beentje of voetje tussen de spaken van het achterwiel terecht is gekomen- met vaak alle consequenties van dien. Soms is het gevolg en vervelende kneuzing, maar in 30% van de gevallen heeft het kind zelfs iets gebroken. De oplossing voor dit probleem is simpel: het achterwiel moet afgeschermd worden zodat de voetjes niet tussen de spaken kunnen komen en hiervoor zijn speciale spaakafschermingsplaten te koop die vaak niet meer dan 10 euro hoeven te kosten.

Peuters en kleuters
Met name de peuters van 3, 4 en 5 jaar oud lopen dit risico omdat hun benen lang genoeg zijn om bekneld te raken. De meeste ongelukken gebeuren in het door veel ouders compleet veilig geachte fietsstoeltje. Slechts in enkele gevallen worden fietsstoeltjes geleverd met vaste spaakafschermingsplaten. De meeste fietsstoeltjes worden wel geleverd met voetsteuntjes waarin de voetjes vastgezet kunnen worden, maar in praktijk gebeurt dit vaak niet. En tegen de tijd dat het kind drie jaar is zijn de meeste riempjes of vastzetbandjes al kapot of helemaal weg. Vaak kopen ouders ook tweedehands stoeltjes en in de loop der tijd worden ze wat slordiger met het vastzetten van de voetjes- of wellicht wil het kind helemaal niet dat de voetjes vastgezet worden.

De drie best verkochte fietsstoeltjes

We hebben in dit artikel een overzicht samengesteld van de beste fietsstoeltjes die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.

De eerste is de GMG Yepp voor 138,95 euro en met de extra montagebeugel van 29,95 euro. Dit kinderzitje is een geheel nieuw concept. In plaats van het traditionele bagagedragermontage principe maakt dit zitje gebruik van een beugel die gemonteerd wordt aan de zadelbuis. Toegegeven, de montage ervan is eventjes lastig, maar het werkt in praktijk wel goed. Het zitje zelf voelt erg prettig aan doordat het van zachte rubberachtige kunststof is gemaakt. Het zitje biedt het kind veel bewegingsvrijheid ondanks dat de vijfpuntsgordel een beetje lastig is om vast te maken. De voetafscherming van dit zitje is uitstekend!

Het volgende kinderzitje is de Bobike maxi die 79,00 euro kost. Bobike is een heel bekend merk in Nederland en dit specifieke zitje wordt op drie punten aan het frame bevestigd. De feedback van gebruikers is dat het een plezierig zitje is waarbij je nauwelijks merkt dat er een kind achterop zit. Het zitje is echter vrij stijf en het kind zal zeker alle trillingen voelen die je onderweg tegenkomt.

Bobike Kinderzitje

Als laatste kinderzitje komt de Bobike maxi+ naar voren, welke de aangepaste versie van de Bobike maxi is. Dit zitje kost 87,50 euro en biedt een hogere rugleuning, anders verstelbare gordels en standaard meegeleverde voetplaten. Dit is met name een goed zitje voor een kind die wat lang voor z’n leeftijd is. Door de hogere rugleuning kan het hoofd niet naar achter klappen, maar het nadeel van de hogere rug is wel dat het stellen van de gordels erdoor bemoeilijkt wordt.

Tags:

Category: Fietsaccessoires

Plaats Een Reactie