Handige accessoires voor fietsende moeders

Steeds meer moeders stappen met hun kind of kinderen op de fiets. Een goede moederfiets is natuurlijk helemaal afgestemd op de wensen van de fietsende moeder. Zo heeft een beetje goede moederfiets een ruime instap en allerlei andere voorzieningen zodat u en uw kinderen veilig op pad kunnen.

Standaard fietsen zijn lang niet altijd geschikt om uzelf en een kind mee te vervoeren. Een moederfiets daarentegen is aangepast op het doel, namelijk dat u veilig en comfortabel uzelf en uw kind kunt vervoeren. Kenmerken van een moederfiets zijn een lage en brede instap, een dubbele standaard en stevig stuur, een stevige bagagedrager, een stuurslot, stevige en dikke fietsbanden en een stevig fietsframe.

Gazelle Bloom Moederfiets

Dankzij de brede en lage instap van de fiets komt u niet knel te zitten tussen het zadel en het kinderzitje. En doordat de fiets stevig gebouwd is kunt u met gemak een tweede kind mee achterop nemen. De dubbele standaard en het stuurslot voorkomen dat de fiets dubbel kan klappen of dat uw baby van de fiets kan vallen. In de meeste gevallen worden moederfietsen ‘kaal’, dus zonder accessoires verkocht. Maar gelukkig zijn er ontelbare leuke accessoires die uw fiets nog comfortabeler kunnen maken voor u en uw kind(eren).

Accessoires
Wat dacht u van een voorzitje dat op het stuur van uw fiets gemonteerd kan worden? Gemiddeld zijn voorzitjes geschikt voor kinderen tot 15 kilo, daarna kunnen ze terecht in een achterzitje.

Een voorbeeld van een heel leuk en praktisch voorzitje is de Bobike Mini die op allerlei fietsen te gebruiken is. De Bobike Mini heeft een driepunts gordelsysteem en voetenbandjes, en deze combinatie zorgt voor een comfortabele en veilige rit. Maar als uw kleintje daar zo voorop u stuur zit wordt hij of zij natuurlijk wel blootgesteld aan de elementen van het weer, en dan met name wind. Zeker in de winter is dit niet plezierig, maar dit kan eenvoudig voorkomen worden met een windscherm. De meeste windschermen zijn heel praktisch en veilig, en kunnen in een handomdraai door u of een monteur op uw fiets gemonteerd worden. Let er wel op dat het windscherm slagvast en UV werend is.

Als uw kleintje te groot is geworden om voor op uw stuur te zitten dan is het tijd voor een achterzitje zoals de Bobike Junior. Dit zitje is geschikt voor kinderen van circa 4 jaar tot 9 jaar en kan in totaal maar liefst 36 kilo dragen. Het zitje wordt standaard geleverd met verstelbare voetsteunen en het heeft kussentjes op zowel de zitting als de rugleuning.

Een andere manier om uw kleintjes mee op pad te nemen is met een kinder-aanhangwagentje dat u zo achter de fiets hangt. Dit soort aanhangwagentjes zijn voorzien van stalen rolbeugels, afneembaar dek, veiligheidsvlag, regenbescherming en vliegennet.

Een goede bidonhouder met bidon mag natuurlijk ook niet ontbreken op de moederfiets. Zo heeft u snel een beetje water bij de hand als het heuveltje op toch wel erg pittig is, of als uw kind iets te drinken wil.

Tags:

Category: Fietsaccessoires

Plaats Een Reactie