Nooit Meer Een Lekke Band Met Deze Anti-Lek Banden!

Een lekke band komt nooit goed uit. U heeft bijvoorbeeld net een lekke band wanneer u haast heeft, vlug de deur uitmoet of wanneer de fietsenmaker gesloten is.

Nooit meer een lekke band?
Nooit meer een lekke band begint met het kiezen van een goede binnenband. Een goede binnenband is gemaakt van latex, deze vormt zich om de stukjes heen en scheurt niet.

Controleer ook uw buitenband regelmatig op scheurtjes en andere tekenen van slijtage. Pomp uw banden altijd goed op, want als deze te zacht is kunnen er scheurtjes ontstaan in de band.

De antilekband
Naast het bovenstaande kunt u ook een antilekband kopen voor uw fiets. Sinds de jaren tachtig zijn er verschillende antilekbanden op de markt van evenzoveel verschillende fabrikanten. Antilekbanden zijn banden met een laagje kevlar die de band beschermen tegen scherpe voorwerpen. Kevlar is een kunststof die ook gebruikt wordt in kogelvrije vesten, dus u kunt u zich voorstellen hoe ‘taai’ het materiaal is.

Schwalbe Marathon Plus

De kevlar laag is elastisch en hierdoor kunnen sommige objecten uit de band gehaald worden terwijl andere blijven steken en verder geen schade aanrichten. Het gevolg hiervan is dat u zelden of nooit meer een lekke band hebt.

Schwalbe Marathon Plus
Een van de populairste antilekbanden op dit moment is de “Schwalbe Marathon Plus” band, de “onplatbare band”. Deze band is met name geschikt voor stad- en hybride fietsen en levert dankzij de “smartguard technologie” topkwaliteit- het is nagenoeg onmogelijk de band lek te krijgen! De fabrikant biedt een anti lek garantie van 99.99% en dit is een band die geschikt is voor het normale wegdek. De band is verkrijgbaar vanaf €29.95.

Michelin Pilot City
De “Michelin Pilot City” antilekbanden staan bekend om de extreem goede grip die ze leveren op ieder terrein. De band heeft drie beschermingsniveaus, de Protec Compound, de Protec Shield en de Protec Reinforced. Ook deze fabrikant is er zo zeker van dat deze band niet lek zal gaan (met een 99.99% anti lek garantie) dat deze zelfs één jaar garantie geeft. De band is verkrijgbaar vanaf €32.95.

Michelin Erilium II
De laatste band van ons overzicht is de “Michelin Erilium II”, een ‘taaie’ band die ideaal is voor lange afstandritten of pleziertochtjes. De band staat bekend om zijn goede grip en biedt 80% anti lek garantie. De band is verkrijgbaar vanaf €17.50

Category: Fietsaccessoires

Plaats Een Reactie