Op Fietsvakantie naar Portugal!

Fietsen In Portugal
Portugal is een heerlijk vakantieland, dat al bij veel Nederlanders bekend is. De bevolking is er vriendelijk en gastvrij, het eten is er heerlijk en het is een mooi land met een fijn klimaat. Wat veel mensen echter nog niet weten, is dat je er ook goed kunt fietsen. Ga je in de lente of de herfst, dan is het er niet al te heet en te droog. Ook kun je ’s morgens fietsen, tijdens de siesta lekker eten en een dutje doen in de schaduw, en daarna weer verder fietsen. Portugal staat nog wel bekend om de slechte wegen en slechte bewegwijzering, maar in deze toestand is de laatste jaren verandering gekomen. Met het vliegtuig ben je in een paar uur in Portugal, en je kunt je fiets meenemen. Je kunt ook in Nederland bij diverse reisorganisaties een georganiseerde fietsvakantie boeken.

Fietsen In Algarve

Tips Voor Een Fietsvakantie In Portugal
Portugezen zijn niet gewend aan fietsers, en daarom is het in de steden vrij moeilijk om te fietsen. Er zijn in heel Portugal nauwelijks fietspaden en fietsverkeerslichten. Je kunt daarom dus beter zo veel mogelijk op het platteland fietsen, waar het rustig is. Daar zijn de wegen niet altijd geasfalteerd en moet je soms fietsen over gravel of keien. Let ook goed op onverwachte gaten in het asfalt. De Portugese autorijder is wel vriendelijk voor fietsers. Als hij toetert, is dat bedoeld om je aan te moedigen of te waarschuwen, niet om je weg te jagen.

Overnachten In Portugal
In alle grote steden van Portugal vind je natuurlijk vele hotels en hotelletjes. Langs de kust zijn er vele campings, die vaak wel druk en vrij duur zijn. Zodra je de binnenlanden intrekt, heb je de keuze uit enkele mooie, rustige en goedkope campings. Soms zul je wild moeten kamperen en dat is in Portugal niet verboden. Vraag echter wel vooraf toestemming aan de eigenaar van de grond.
Elk Portugees dorp heeft daarnaast wel een overnachtingsmogelijkheid: een hotelletje, pension of bed & breakfast bij particulieren.

Fietsgidsen Voor Portugal
Op de website www.opdefiets.net van Luc Oteman vind je 4000 km aan fietsroutes in Portugal. Je kunt er zeer informatieve gidsen in kleurendruk kopen, met uitgebreide kaarten. In ‘Fietsen in Zuid-Portugal, Algarve en Alentejo’ worden 23 fietsroutes beschreven, variërend in lengte tussen de 36,5 en 130 kilometer.
We bespreken hieronder twee van de fietsgebieden die populair zijn in Portugal.

  • De Algarve In Het Zuiden Van Portugal
    In het zuiden van Portugal ligt de streek Algarve, een schitterend gebied met glooiende heuvels begroeid met olijfbomen en kurkeisen. In het voorjaar staan alle citrusbomen in bloei en fiets je langs manshoge bloemenbermen. Je komt door pittoreske witte dorpjes met monumentale kerken. Fietsen langs de kust kun je hier vanwege de grote drukte beter niet doen.
  • Alejento Ten Zuidoosten Van Lissabon
    In deze streek is het ook schitterend fietsen. Je komt door een glooiend landschap, dat wel zeer droog is. Er groeien veel kurkeiken en je fietsen door vele stille dorpjes en mooie steden als Evora en Estremoz. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan en je komt hier dan ook helemaal tot rust.

Tags:

Category: Fietsvakanties

Plaats Een Reactie