Wat Maakt Fietsen In Italie Zo Bijzonder?

Fietsen is een hele populaire sport in Italie, zowel voor professionals als voor amateurs. Het land kent vele bijzondere gebieden waar je fietsroutes in allerlei moeilijkheidsgradaties kunt vinden. In dit artikel bespreken we enkele gemakkelijk te befietsen gebieden, die ook heel geschikt zijn voor de fietsers die voor het eerst in Italie gaat fietsen. Daarnaast bespreken we ook een fietsgebied dat meer geschikt is voor gevorderden.

Fietsen Langs Rivier Tiber

  • Toscane is een van de mooiste streken van Italie en misschien wel wereldwijd. Je vindt er een lieflijk, glooiend landschap, een prettig klimaat en vele goede restaurants. De mensen in Toscane zijn zeer gastvrij. Je kunt er vele fietsroutes vinden, zowel voor beginners als voor gevorderden. Er zijn routes die over verharde wegen lopen en er zijn routes die door bergachtige gebieden voeren. Vele routes voeren langs historische dorpen en steden met mooie monumentale kerken of langs prachtige vergezichten met bossen, akkers en wijngaarden. Een echt ideaal gebied voor de beginnende Italië fietsvakantieganger.
  • Umbrië wordt ook wel het groene hart van Italië genoemd. Het gebied is minder bekend bij fietsers, maar eigenlijk kun je niet gaan fietsen in Italië zonder ook dit gebied aan te doen. Wijngaarden, heuvelachtige weidelandschappen met koeien, akkers met tarwe en maïs – dit alles kom je er op je fietstochten tegen, en nog veel meer. Het gebied is heel geschikt om met kinderen te gaan fietsen. Zorg ervoor dat je hier altijd je GSM bij je hebt, omdat je er soms ver van de bewoonde wereld af kunt raken. De regio Umbrië onderhoudt een Engelstalige website met fietsroutes en tips voor fietsen in Umbrië. Zo kun je rondom het Trasimeense meer of langs de rivier de Tiber fietsen.
  • Sardinië … het wereldbekende eiland. Meer dan 2000 km aan fietsroutes wachten je op dit schitterende, ruige eiland met zijn ietwat stugge bevolking. Het eiland heeft vele mooie stranden en een geweldig klimaat, waardoor je er het hele jaar door kunt fietsen. Het eiland heeft voornamelijk rotsachtige zandgrond en als je off-road gaat fietsen, moet je dus goed opletten. Kijk vooraf goed of de hoogteverschillen die je zult tegenkomen in de routes die je wilt gaan rijden niet te groot zijn. Er kunnen soms pittige routes tussen zitten. Er zijn Nederlandstalige fietsgidsen speciaal voor Sardinië te verkrijgen.
  • Friuli-Venezia Giulia is een ander minder bekend gebied van Italië waar het heel goed fietsen is. Je vindt hier fietsroutes langs een mix van zandstranden, lagunes, heuvels, vlakten en karstgebieden, die zowel voor beginners als gevorderden geschikt zijn. Het eten is er heerlijk en je kunt er ook heel goed overnachten.
  • Emilia Romagna is meer geschikt voor gevorderde fietsers, omdat het gebied veel bossen en heuvels heeft. Langs de routes kun je heerlijk eten. Je vindt er onder meer boerderijen die Prosciutto en Parmigianino Reggiano kaas verkopen. Een heerlijk gebied om in te fietsen.

Dit eenvoudige fietsgidsje voor Italië is slechts één van de vele artikelen die we publiceren over fietsgebieden wereldwijd. Blijf terugkomen voor meer artikelen over fietsroutes in Italië, met tips over restaurants en bezienswaardigheden.

Category: Fietsvakanties

Reacties (1)

RSS Feed Van Reacties

  1. Jammer dat de regio Le Marche niet wordt genoemd. Dit is een nog niet door het massatoerisme ontdekte regio in het midden van Italië. Je kan hier prachtige fietstochten maken. In onze bed & breakfast hebben we een aantal mooie routes voor onze gasten beschikbaar.
    Le Marche is geschikt voor de geoefende fietser.

Plaats Een Reactie