Benodigdheden voor Perfect fiets Onderhoud!

Een fiets is vaak een redelijke investering en het is belangrijk dat u uw fiets goed onderhoud zodat u er extra lang van kunt genieten. Voor bepaalde fietsen zijn andere vormen van onderhoud nodig dan voor andere fietsen maar in algemeen heeft u er dezelfde producten voor nodig. In dit artikel kunt u meer lezen over hoe u uw fiets kunt onderhouden en welke producten u nodig heeft om dit te doen.

Perfect Fiets Onderhoud

Teflon fietsolie
U moet af en toe uw ketting oliën. Gebruik geen normale olie omdat deze extra veel aantrekt. Teflon olie is hiervoor wel geschikt. Gebruik de fietsolie echter alleen nadat u uw fiets heeft schoongemaakt. Ook is fietsolie nodig om de remkabels te oliën.

Poetsdoek
Een poetsdoek is handig om het vuil van de fiets te halen en eventueel fietsolie en dergelijke op te vangen of zelfs te verdelen.

Simson reparatiedoosje
Het reparatiedoosje van het merk Simson is een begrip in Nederland. Al vele jaren kunt u dit reparatiedoosje aanschaffen bij iedere fietsenmaker en groothandel. Het reparatiedoosje voorziet u van onderdelen waarmee u gemakkelijk uw band kunt plakken. Het reparatiedoosje is gemakkelijk mee te nemen en is voorzien van voldoende materiaal om uw banden tenminste 5 a 10 keer te plakken, afhangende van hoe groot de gaten in uw band zijn. In het doosje bevinden zich plakkers, speciale lijm, schuurpapier en 3 bandenlichters.

Remblokken
Remblokken slijten en waneer u uw fiets met regelmaat gebruikt is het dus ook zo dat u op een gegeven moment de remblokjes moet vervangen. Hiervoor heeft u dus niet alleen een aantal sleutels of schroevendraaiers nodig maar ook remblokjes. Er zijn verschillende maten remblokjes dus misschien is het handig om uw oude remblokjes mee te nemen wanneer u nieuwe remblokjes aanschaft zodat u deze kunt vergelijken.

Sleutelset
Er zijn verschillende soorten sleutelsets die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Of u nu een aantal spaken wilt vervangen of uw remmen bij wilt stellen, het is altijd handig om een sleutelsetje in huis te hebben. Er zijn verschillende sleutelsetjes te koop. Je kunt een klein koffertje kope met daarin alles wat u nodig zult hebben om aan uw fiets te sleutelen of u kunt een speciale sleutelset kopen die veel op een zakmes lijkt waarop verschillende sleutels, mesjes en schroevendraaiers zitten.

Fietspomp
Een fietspomp mag natuurlijk niet ontbreken wanneer u een fiets gebruikt. Het overkomt de een vaker dan de ander maar iedere fietser heeft wel eens een lekke band die geplakt moet worden. De band wordt geplakt wanneer deze leeg is en deze moet vervolgens natuurlijk ook opgepompt worden en vandaar dat u een fietspomp nodig zult hebben. Wanneer u uw fiets een tijdje laat staan is de kans ook groot dat uw banden langzaam leeglopen en dat deze wat extra lucht nodig hebben.

Rubberen handschoenen
Als u goed en met regelmaat uw fiets onderhoud zult u ook merken dat het af en toe een vies klusje is waarbij uw handen goed vies kunnen worden. Wanneer u rubberen handschoenen klaar heeft liggen dan kunt u dit voorkomen.

Category: Reparatie Tips

Plaats Een Reactie